Skip to main content

Opleiding tot (bevallings)-angstspecialist / Lichaamsgericht werken voor verloskundige-coaches


Ben je geen verloskundige, maar wel geïnteresseerd, lees dan verder of je eventueel in aanmerking komt om deel te nemen aan deze opleiding. 
Deze opleiding bevat krachtige tools vanuit de mindfulness en lichaamsgericht coachen. Omdat je zelf als coach/ therapeut het belangrijkste instrument bent zul je tijdens deze opleiding veel leren door zelf te ervaren.

Inhoud van de opleiding:

Na het volgen van deze achtdaagse opleiding kun je vrouwen met angst voor de bevalling begeleiden, zodat deze vrouwen de bevalling met vertrouwen tegemoet kunnen zien.
In deze opleiding bied ik hiervoor een stappenplan met bijbehorende tools aan. 

Maar de opleiding is veel breder, tijdens deze opleiding word je opgeleid om te kunnen werken met angst in het algemeen.
We zullen o.a. ook stilstaan bij het begeleiden van vrouwen die opnieuw zwanger zijn na een eerder overleden baby. 

Inhoud van de dagen:

Het eerste deel van de ochtenden is gebaseerd op de theorie en de praktijk van de achtweekse mindfulness training (MBCT en MBSR). De rest van de ochtend en de middagen zullen in het teken staan van lichaamsgericht werken. De laatse jaren komt er steeds meer aandacht voor, dat wanneer je cliente daadwerkelijk haar gedachten en gedrag wil veranderen, het van groot belang is om tijdens coaching het lichaam erbij te betrekken. Emoties worden in het lichaam ervaren en ervaringen worden in het lichaam opgeslagen.
Afgelopen 10 jaar heb ik veel ervaring opgedaan met deze manier van werken en ben zeer enthousiat over de resultaten. Wanneer een zwangere vrouw "lekker in haar lijf zit" heeft dit positieve gevolgen voor de ontwikkling van haar baby en het verloop van de bevalling.

Ik leer jou de tools om dit samen met je cliente te bereiken.

Je leert veel door zelf te ervaren, zodat jij als coach vanuit verbinding met jezelf er kan zijn voor je cliënt.

Achtergrond trainer:

Na 20 jaar als verloskundige te hebben gewerkt (10 jaar in eerstelijns praktijk en 10 jaar in het UMCU), ben ik in 2012 gestart als coach/ therapeut, Bevallingverwerkingsspecialist, Bevallingsangstspecialist en Mindfulnesstrainer in mijn praktijk NovaVita. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen en mannen met een traumatische bevallingservaring en/ of angst voor de bevalling en perinatale rouw.

Na 500 cliënten te hebben begeleid, wil ik mijn opgedane kennis graag delen. Sinds 2019 geef ik de training: “Vrouwen met een traumatische bevallingservaring begeleiden” aan medewerkers in de geboortezorg. Om een traumatische bevallingservaring te herkennen, erkennen EN te voorkomen. Sinds 2020 geef ik de opleiding tot Bevallingsverwerkingsspecialist en sinds 2022 de opleding tot Bevallingsangstspecialist/ Lichaamsgericht werken voor verloskundige- coaches.

In mijn praktijk werk ik al jaren met een wachtlijst. Dat was voor mij één van de redenen dat ik nu collega verloskundigen - coaches opleid tot Bevallingsverwerkingsspecialist en Bevallingsangstspecialist, zodat cliënten vlot begeleiding kunnen krijgen.

Doel van de opleiding:

Je kunt werken met de volgende tools:

- Oefeningen uit de Mindfulness
- Gronden
- Grensoefening
- Lichaamswerk
Specifiek Lichaamswerk bij:
Angst voor de bevalling
Angst voor het persen
Perinatale rouw


- Innerlijk kindwerk
- Focussen
- Werken met ademhaling
- Werken met aanraking
- Intentie oefening
- Visualiseren
- Ijsblokjes oefening
- Werken met krachtbronnen
- Tools m.b.t. hechting met de ongeboren baby
- Bevalplan bij angst voor de bevalling
- Betrekken van de partner

Vereisten:

Je bent verloskundige met een coach opleiding

Je bent als psycholoog werkzaam met zwangere vrouwen, jonge moeders /vaders en je wilt je bekwamen als (Bevallings) -angstspecialist en kennis en ervaring op doen in het werken met mindfulness en lichaamsgericht werken.

Ben je geen verloskundige of psychologe maar wel geïnteresseerd?
Kijk of je voldoet aan de volgende punten;
- werkzaam in de geboortezorg
- HBO opgeleid
- een gedegen coach of therapie opleiding gevolgd
Neem dan contact met me op, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Voor de opleiding is het noodzakelijk dat je alle dagen aanwezig kunt zijn en dat je tussen lesdagen door gaat oefenen met (oefen) cliënten en afspreekt met een medecursist om te oefenen.

Tijdsinvestering:

Zelf beoefenen van mindfulness


Na iedere lesdag: (niet verplicht)
oefensessie met een (oefen)cliënt anderhalf uur (7x)
intervisie met mede cursist 3 uur(7x)


doornemen theorie 1 uur (7x)
lezen literatuur 3 uur (1x)

Ervaringen van anderen:

“De kracht van bewustzijn, ademhalen, aanraken, liefdevol zijn met wat er is. Instrumenten waarvan ik niet wist dat het instrumenten zijn bij begeleiding van angst. Prachtige opleiding. Waardevolle aanvulling op de opleiding tot Bevallingsverwerkingsspecialist”.  Veronique.

“De opleiding is een prachtige aanvulling op het werk als verloskundige-coach om vrouwen met angst heel goed te kunnen begeleiden. Het enthousiasme van Angelique werkt aanstekelijk”. Anouk

“Een prachtige, waardevolle specialisatie ter verdieping van de coaching die ik aanbiedt”. Cynthia

"Nadat ik eerder bij Angelique de opleiding tot Bevallingsverwerkingsspecialist volgde, wilde ik heel graag meer van haar leren. Angelique maakt het zo praktisch en geeft je tools die je gelijk in de praktijk kunt toepassen. De tools die je leert in de opleiding tot Bevallingsangstspecialist brengen je coachsessies naar een dieper niveau. Je kunt ze veel breder inzetten dan alleen bij bevalangst. Het is een waardevolle aanvulling op mijn werk!" Monica

September 2023

Februari 2024

Maandag 26/2
Dinsdag 5/3
Dinsdag 19/3
Dinsdag 26/3
Dinsdag 9/4
Maandag 15/4
Dinsdag 7/5
Dinsdag 21/5

De lesdagen zijn van 9.00u tot 16.00u.

 

Investering:

2597 euro
Last minute korting 250 euro!

Er zijn nog enkele plekken vrij

Dit is inclusief:

Acht lesdagen op een prachtige, landelijke en gastvrije locatie in Leerdam. (tussen Utrecht en Den Bosch), met voldoende ruimte om in groepjes uiteen te gaan om te oefenen. 
De dagen zijn geheel verzorgd met een uitgebreide vegetarische lunch en lekkers.

Alle lesdagen begeleiding door twee ervaren verloskundige-coaches, wanneer je in oefengroepjes met de aangeboden tools aan het werk gaat, zullen we met z'n tweeen rondlopen om jullie van tips en adviezen te voorzien en al jullie vragen te beantwoorden. 

De besproken oefeningen in een hand-out en digitaal.  

Geacrediteerd door de KNOV. 16 punten in de categorie A en 60 in de categorie D

Bel of mail me gerust indien je nog vragen hebt over deze opleiding. 

06-49762042
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.