Coaching rond zwangerschap, bevalling en moederschap.

In verband met de nieuwe Corona maatregelen ben je weer welkom in de praktijk.
Sinds het Corona virus begeleid ik clienten m.b.v. beeldbellen, ik ben ontzettend verrast door het grote effect wat we op deze manier kunnen bereiken.  Ik heb ervaren dat ik ook via beeldbellen me kan verbinden met mijn clienten en op een diepe gevoelslaag kan werken.  Naast de afspraken die ik weer ik de praktijk kan maken blijft het mogelijk om  via beeldbellen begeleiding te krijgen.

Voor professionele en betrokken begeleiding tijdens je zwangerschap of na de bevalling ben je van harte welkom bij praktijk NovaVita.

Sinds 2012 werk ik met veel enthousiasme en plezier in mijn praktijk, ik combineer ik mijn ervaringen als lifecoach, verloskundige, bevallingsverwerkingsspecialist, mindfulnesstrainer, moeder en partner en bied je zorg die is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Na acht jaar ervaring met coaching/ therapie rond zwangerschap heb ik veel ervaring opgedaan rond de volgende thema’s:

 • Verwerken van een nare/ traumatische bevallingservaring.
  (Zie ook Coaching na een nare bevallingservaring  en  PTSS en EMDR)
 • Angst voor de bevalling.
 • Rouw nadat je baby is overleden.
 • Begeleiding bij een zwangerschap, nadat een eerdere baby is overleden.

Ik begeleid zowel vrouwen als mannen en natuurlijk zijn jullie altijd samen welkom.

Ik kan je ook begeleiden wanneer je:

 • zwangerschap niet loopt zoals verwacht of wanneer je zwangerschap ongepland is
 • merkt dat er onverwerkt verdriet naar boven komt tijdens je zwangerschap of in de periode daarna
 • een miskraam of een zwangerschapsafbreking hebt meegemaakt
 • je meer wilt kunnen verbinden met je ongeboren baby
 • moeite hebt met hervinden van je balans in je nieuwe levenssituatie als moeder, partner, werknemer/zelfstandige
 • last hebt van angst-, paniek- en stressgerelateerde klachten
 • last hebt van somberheids- of depressieklachten
 • moeite hebt met het maken van keuzes of het bewaken van je eigen grenzen
 • zorgen hebt over je relatie
 • een dierbare bent verloren

De periode van zwangerschap en het moederschap nodigen vaak uit tot het opnieuw vinden van je evenwicht.

beeldmerk grijs

 

Ervaringen coaching rond zwangerschap

"Angelique luistert en legt haar vinger op de zere plek"

“Angelique gaf me heel veel ruimte. Ze vult niets in en stelt veel open vragen. Dit zijn vragen die ik mezelf nog niet gesteld had en die daardoor deuren openden. Ze zorgt voor een vertrouwde sfeer waarin ik kon zijn wie ik ben. Tijdens het gesprek heb ik geen schaamte gehad bij de gevoelens die ik had. Dat was een erg prettige ervaring. Het gesprek was zeer waardevol. Het feit dat ze aangaf dat ze steeds ‘angst’ hoorde terugkomen en daar verder mee wilde gaan vond ik sterk. Want dit was net de zere plek. Ondanks die gerichtheid voelde ik nog altijd heel veel ruimte. Dat is echt een sterke kant van Angelique. Ze luistert heel goed en hoort ook wat er tussen de regels door gezegd wordt"

- Alice

"Van vrees naar vertrouwen naar verrijking"

"Door het verlies van ons zoontje was ik het vertrouwen in het leven behoorlijk kwijt en kreeg ik te kampen met veel angsten. Toen ik 5 maanden later weer zwanger was richtte mijn angst zich met name op deze toekomstige baby. En tegen het einde met name op de bevalling. Hierdoor kon ik nauwelijks genieten van mijn zwangerschap. Toen ik bij mijn verloskundige in huilen uit brak raadde zij mij Angelique aan. Wat ben ik blij dat ze dat gedaan heeft! Bij aankomst in Acquoy zag ik een prachtig idyllisch boerderijtje op de dijk liggen. Wat een rust straalde alleen de omgeving al uit. Tijdens het eerste gesprek met Angelique voelde ik me meteen op mijn gemak. Bij haar hoefde ik me niet groot te houden. Vele tranen vloeiden, elke keer reed ik kilo's lichter terug naar huis. Door haar verloskundige kennis wist ze veel ongegronde angsten bij me weg te nemen. Verder waren de oefeningen voor tijdens de bevalling onmisbaar. We hebben zelfs weeën geoefend samen! Hierdoor maakte mijn angst en verdriet steeds meer ruimte voor vertrouwen en een warm welkom voor ons nieuwe kindje. Ondanks blijvende korte vlagen van angst en onzekerheid heb ik het laatste deel van mijn zwangerschap zowaar nog kunnen genieten en kon ik soms zelfs zin in mijn bevalling hebben! Dankzij Angelique kan ik terug kijken op een vlotte en prettige bevalling. En zit ik nu met een heel bijzonder meisje op schoot"

 - Heleen

"Het gaf me rust en ruimte in mijn hoofd en in mijn lijf."

"Ik ben erg gelukkig met het feit dat ik Angelique heb mogen ontmoeten. Zij heeft me steun, begrip en rust gegeven na de heftige periode Tijdens EN na mijn 1e bevalling. Door haar voelde ik me voor het eerst begrepen door middel van coaching en begeleiding na zwangerschap en de zogezegde geen roze wolk ervaring. Een luisterend oor, begeleiding door middel van tips en door het gevoel bespreekbaar te maken, daar bedank ik haar eeuwig voor. Het gaf me rust en ruimte in mijn hoofd en in mijn lijf. Jammer dat wij als nieuwe jonge moeders, zelf naar hulp opzoek moeten gaan als het even geen zorgeloze tijd/roze wolk is. Coaching tijdens en na zwangerschap wat Angelique mogelijk maakt MOET meer aan het daglicht komen bij verloskundige praktijken. Dat zou een hoop extra stress voorkomen bij nieuwe jonge moeders” 

Lieve Angelique, Super bedankt voor je steun & begeleiding.

- Doret

"Angelique wist al tijdens de intake de vinger op de zere plek te leggen"

"Mijn verloskundige heeft me doorverwezen naar Angelique toen ik ongepland zwanger was van mijn tweede kind. Mijn ervaring met zwanger worden, zwanger zijn en bevallen was traumatisch geweest en ik zag niet hoe ik nog een zwangerschap en bevalling door moest komen. Gelukkig was daar Angelique! Ze wist al tijdens de intake de vinger op de zere plek te leggen. Ze is nuchter, warm, ze weet waar ze het over heeft en ze heeft me veel nieuwe inzichten gegeven en veel meer vertrouwen. Hierdoor kon ik deze zwangerschap toch nog vrij snel accepteren.Ze is een enorm goede coach en ik heb het ook als een groot voordeel ervaren dat ze veel kennis heeft van de medische zaken rondom een zwangerschap. Hierdoor hoefde ik weinig uit te leggen"
Kortom, ik zou deze betrokken, deskundige en doortastende coach aan iedereen aanbevelen.

- Jet.

"Angelique helpt je weer in het zadel"

“Graag wil ik je nogmaals bedanken voor je bijzondere steun tijdens mijn zwangerschap!
Zoals je weet was het eerste en derde trimester erg pittig voor mij. Allereerst door het verdriet van het overlijden van mijn broer, maar daarnaast ook door de stress van het werk gecombineerd met de heftige bijwerkingen van de Thyrax. Zoals wel meer zorgverleners, vond ook ik het erg lastig een 'pas op de plaats' te maken. Jij hebt mij erg goed kunnen laten inzien wat mij op dat moment kon helpen. Doordat ik toen de onrust en stress kon aanpakken, heb ik daarna een redelijk ongestoorde start gehad met ons tweede kindje, onze Lotte. Nu, na 7 weken, zie ik wat een winst dit is!
Als praktiserend huisarts, en nu dus ook als moeder, heb ik ervaren dat vrouwen juist tijdens de zwangerschap extra kwetsbaar zijn. Jouw extra aandacht voor zorgen tijdens de zwangerschap kan ontzettend veel uitmaken op het moment zelf, maar ook de periode na de bevalling. Ik hoop van harte dat je nog veel zwangeren die het op psychosociaal vlak zwaar hebben, kan ondersteunen en weer in het zadel helpt”

- Simone, Huisarts

"Angelique is duidelijk een ervaren verloskundige met een talent voor coaching"

"Ze heeft oprechte aandacht voor jou als cliënt waarbij je gelijk begrepen voelt. Ze voelt haarscherp waar de pijnpunten liggen en maakt deze inzichtelijk. Een gesprek alleen al lucht op en laat je op een andere manier ervaren. Verder heeft zij verrassend behulpzame tips en oefeningen waardoor je je snel geholpen voelt. Een aanrader, vooral ook voor mensen zoals ik die van een praktische aanpak houden en vooral niet te ‘zweverig’ "

- Ilse

"Met behulp van oefeningen en vragen wist Angelique de juiste snaar te raken"

"Tegen het einde van mijn ongeplande zwangerschap voelde ik me alleen en onbegrepen door mijn echtgenoot en omgeving. Ik heb een tijd geprobeerd om mijn zwangerschap te accepteren maar dit lukte niet en ermee omgaan werd steeds moeilijker. Ik was met name bang voor hoe mijn reactie op het kindje zou zijn als ze er eenmaal was. Mijn verloskundige heeft gezorgd dat ik in contact met Angelique kwam. Binnen een paar dagen na de geboorte van onze dochter is Angelique bij mij thuis langs geweest. Dat onze afspraak bij mij thuis plaats kon vinden was ontzettend fijn. Angelique stelde me op mijn gemak en gaf me het gevoel dat mijn gevoelens er mochten zijn. In onze vervolgafspraak zijn we gaan kijken waar de gevoelens vandaan kwamen en hoe ik daarmee het beste kan handelen. Met behulp van oefeningen en vragen wist Angelique de juiste snaar te raken en daarmee gaf ze mij overwegingen om anders over de situatie na te denken en mijn nieuwe gezin helemaal te accepteren"

Angelique neemt alle tijd voor je, luistert heel goed zonder je daarna naar de mond te praten. Ik kan gesprekken met haar iedereen aanraden! 

- Renata

Contact

Praktijk NovaVita

 Lingedijk 54
4151 EG  Acquoy 
(centraal gelegen tussen Utrecht en Den Bosch)

T 06 – 49 76 20 42
info@praktijknovavita.nl 

Copyright © 2019

Volg mij op: